Biciklijada 02

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
subota, 12 septembar, 2020 - 10:30 to 12:00
Adresa: 
Barutana park,
Pančevo
Srbija

Rotari klub “Pančevo - Mihajlo Pupin”, 12. septembra 2020. godine organizuje dobrotvorni biciklistički skup “BICIKLIJADA 02”.
Usled aktuelne epidemiološke situacije, za razliku od “Biciklijade 01”, ove godine manifestacija će biti organizovana u izmenjenom programu.

PROGRAM

Okupljanje biciklista je u Pančevu, unutar „Barutana“ parka, od 10.30 časova. Deca mlađa od 12 godina moraju imati pratnju.
Svi zainteresovani biciklisti će u 11.00 časova krenuti u revijalnu vožnju po unapred utvrđenoj ruti.

Ovom prilikom biće snimljen video film kojim ćemo nadležnima ukazati na trenutno održavanje staza, na nedostajuću signalizaciju i na potrebu za novim biciklističkim stazama u našem gradu.

Nakon završene revijalne vožnje, označićemo kraj manifestacije.

Za učesnike revijalne vožnje dostupni su paketi sa promo majicama po ceni od 500 dinara.

Učešće na revijalnoj vožnji je potpuno besplatno.
Molimo sve učesnike da poštuju propisane epidemiološke mere.

Pored članova našeg rotari kluba, ove godine će nam u pomoć priteći i naš podmladak, Rotarakt klub “Pančevo - Mihajlo Pupin”.
Sve informacije dostupne su putem našeg sajta: https://www.biciklijada.rs i na našem Facebook profilu.

CILJEVI

Biciklijada ima za cilj unapređenje lokalne zajednice. Sav prihod od manifestacije biće uložen u izradu idejnih projekata za izgradnju novih i rekonstrukciju posojećih biciklističkih staza u našem gradu. Takođe, u saradnji sa nadležnim službama, tokom cele godine radićemo na čišćenju i održavanju “problematičnih” deonica na biciklističkim stazama.
Rotari klub “Pančevo - Mihajlo Pupin” radi na projektu izrade interaktivne mape biciklističkih staza, putem koje je moguće videti postojeće staze, videti staze za koje se rade idejni projekti, kao i oštećenja i nedostajuću signalizaciju. Ova mapa biće dostavljena i nadležnima na uvid, kako bi se unapredila trenutna situacija po pitanju biciklističkih staza u našem gradu.