BICIKLIJADA 04 - „Biciklom do zdravijeg života”

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
subota, 24 septembar, 2022 - 11:00 to 16:00
Adresa: 
Miloša Obrenovića 12
Pančevo
Srbija

Biciklistički skup „BICIKLIJADA 04” pod sloganom „Biciklom do zdravijeg života” po četvrti put je održan 24.09.2022, u organizaciji Rotari kluba „Mihajlo Pupin”, u Pančevu.
Manifestacija je počela izložbom biciklova u parku „Barutana”, koji je ujedno i jedan od najvećih parkova za ekstremne sportove u regionu. Manifestacij je nastavljena revijalom vožnjom centralnim ulicama grada, stazom dužine 8 kilometara, nakon čega su školarci mogli da pokažu svoje umeće na „Poligonu spretnosti”, kao i u „Najsporijoj trci”. Za najbolje su obezbeđene nagrade, kao i promotivni paketi za sve učesnike manifestacije. 
Sa zadovoljstvom izveštavamo da je učešće uzelo preko 100 biciklista, mahom ljubitelja biciklizma, ali i drugih ljudi voljnih da učestvuju u akcijama koje promovišu zdrav način života i očuvanje životne sredine. Pored učesnika iz našeg grada, manifesticiji su prisustvovali i prijatelji iz drugih rotari klubova, a posebnu ulogu u organizaciji ove godine preuzeo je Rotarakt klub “Mihajlo Pupin”.
Manifestacija kao i do sada ima za cilj unapređenje lokalne zajednice. Sav prihod biće uložen u izradu štendera za biciklove u osnovnim školama. Takođe, u saradnji sa nadležnim službama, tokom cele godine trudićemo se da radimo na čišćenju i održavanju problematičnih deonica na biciklističkim stazama u Pančevu.