Čarter proslava E- kluba Srbije

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
sreda, 7 decembar, 2022 - 18:30 to 21:00
Adresa: 
Dragoslava Jovanovića 11
Beograd
Srbija

Dragi prijatelji,

Rotari E-klub Srbije vas poziva na druženje povodom sedme godišnjice dodele čartera, u sredu 7.12. od 18.30h. U nameri da otkrivamo nove prostore i zajednice, koje svojim vrednostima i aktivnostima zavređuju našu pažnju i podršku, okupljamo se u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu.

Grafički kolektiv od svog osnivanja 1949. godine, predstavlja jedan od vodećih umetničkih centara u Srbiji i regionu. Delujući tokom decenija na savremenoj umetničkoj sceni kao nezavisno umetničko udruženje, ova Kuća umetnika predstavlja kulturno žarište u čijim raznovrsnim galerijskim programima se može pratiti razvoj vizuelnog stvaralaštva u drugoj polovini 20. veka i na početku novog milenijuma u nacionalnim i internacionalnim okvirima.

Usled procesa restitucije Grafički kolektiv je juna 2018. iseljen sa kultne adrese Obilićev venac 27. Nakon četiri godine nomadskog života, Grafički kolektiv je umetnicima i prijateljima svečanim događajem juna 2022. otvorio vrata svog novog Doma, Nojeve barke u ulici Dragoslava Jovanovća 11. Deo kulturnih strategija i misije Grafičkog kolektiva jeste interaktivni dijalog sa obrazovnim ustanovama, kao i udruženjima i pojedincima koji neguju društveno odgovorne programe i ciljeve.

Kako bi se u potpunosti stavile u funkciju sve mogućnosti novog prostora galerije Grafičkog kolektiva, neophodna su im sredstva za nabavku mobilijara i tehničke opreme. Udruženim snagama sa umetnicima koji su donirali svoje grafike i našim gostima koji su voljni da čestvuju u aukciji,  nadamo se da ćemo prikupiti neophodna sredstva za potrebe poboljšanja uslova rada njihovog kolektiva. Svi zainteresovani  će biti u mogućnosti i da kupovinom novogodišnjih malih grafika u vrednosti od 3000 dinara doprinesu akciji prikupljanja sredstava, čime se stvara prilika da grafika uđe u svaki dom i kao prigodan poklon - animira, edukuje i odneguje novu publiku.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u nadasve inspirativnom ambijentu i doprineti da se uslovi rada jedne važne tačke na kulturnoj mapi u našoj sredini poboljšaju.