Donatorsko-aukcijsko veče za Global Grant "Udahni život"

Klub: 
Bar

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
četvrtak, 4 mart, 2021 - 19:00 to 21:00
Adresa: 
Kalamper Hotel & Spa, Obala Radovića bb
Bar
Crna Gora

Pozivamo Vas da podržite naš prvi Global Grant projekat i da nam se pridružite na online donatorsko-aukcijskoj  večeri  UDAHNI ŽIVOT.

Projekat je posvećen borbi protiv preeklampsije i eklampsije u COVID vremenu.

Radi se o najznačajnijoj trudničko-porodiljskoj komplikaciji od koje godišnje u svijetu umre oko 500.000 beba i 76.000 majki. Cifre u Crnoj Gori i Srbiji su takođe poražavajuće i, nažalost, u svijetu se bilježi tendencija rasta.

Prikupljamo sredstva za kupovinu nekoliko neophodnih medicinskih aparata (aparat za anesteziju, mobilni ultrazvučni aparat, CTG električni fetalni monitoring) za Opštu bolnicu u Baru  i za Odjeljenje patologije trudnoće KBC, Podgorica na koje se šalju sve rizične trudnoće.

Dobar dio sredstava projekta, pored nabavke aparata biće usmjeren na edukaciju o preeklampsiji i eklampsiji – potrudićemo se da dopremo do što više trudnica, mladih žena i djevojaka  kako bismo im ukazali na simptome i dijagnostiku rizičnih trudnoća i opasnosti od komplikacija koje mogu dovesti i do fatalnih ishoda.

Na aukciji će se prodavati dresovi naših poznatih sportista, rijetka maslinova ulja, umjetničke slike, vina, hotelski aranžmani, monografije i drugo.

Link za Zoom meeting

https://us02web.zoom.us/j/83836960813

Meeting ID: 838 3696 0813

 

Goran Đurović, Predsjednik RC Bar

Anita Radulović, Sekretar RC Bar