RC Sombor i RC Osijek - zajednički sastanak

Klub: 
Sombor

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
ponedeljak, 4 april, 2022 - 19:00 to 22:00
Adresa: 
Hotel Osijek
Osijek
Hrvatska

IWC sledeće godine u Osijeku

 

Međunarodna konferencija o vodama - International Water Conference – IWC - održaće se sredinom sledeće godine u Osijeku.

Predsednik Distriktnog komiteta W&S 2483 za Srbiju Veljko Suzić i budući guverner Distrikta Hrvatska Ivan Miškulin postigli su na jučerašnjem sastanku u Osijeku dogovor da se sredinom 2023. godine održi IWC konferencija.

IWC 2023 će biti organizovana za vreme Distriktne konferencije u Osijeku, a domaćin će joj biti budući guverner Distrikta 1913.

Dogovor je postignut na zajedničkom sastanku Rotari kluba Sombor i Rotari kluba Osijek, koji su domaćini iz Hrvatske organizovali u hotelu “Osijek”.

Delegaciju RC Sombor predvodila je predsednica Sonja Romić-Švec, a pored nje i Veljka Suzića, sastanku su prisustvovali i budući predsednik RC Sombor Marko Mijić, Nevena Brdarić, budući sekretar, kao i past-predsednik Rafael Juhaz.

Ovaj sastanak je posle dužeg vremena globalne pandemije bio prilika da se upoznaju budući predsednici dva bratska Rotari kluba. A dugogodišnja prijateljica RC Sombor Nataša Turkić, direktorka Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” u Somboru, predstavila je novu humantiranu akciju. Oba kluba su prihvatila ovaj predlog i potvrdila svoje učešće.