Koncert Dušana Stojanovića i prijatelja: RC Beograd Kalemegdan gudačima Škole za muzičke talente u Ćupriji

Slika korisnika Vesna Spasojević Brkić
Vesna Spasojevi... 2 novembar, 2021 - 00:57

U petak, 29. oktobra 2021.god. u organizaciji Rotari kluba Beograd Kalemegdan, održan je koncert  Dušana Stojanovića, violončeliste i njegovih prijatelja Vesne Jansens, violina, Vladimira Vasiljevića, violina, Ivane Gladović Erčić, viola i Miroslava Tasića, saksofon, u prelepom prostoru galerije Petra Dobrovića. Na programu je bila popularna umetnička muzika.           

Dušan Stojanović je  diplomirao na Fakultetu muzičkih umetnosti u klasi prof. F.Jakovčić, a zatim  završio majstorsku klasu kod profesora M. Flaksmana (SAD) i  postdiplomske studije na konzervatorijumu u Šafhauzenu u Švajcarskoj. Usavršavao se i kod pedagoga kao što su Danijel Šafran, Boris Pergamenšikov i Frederik Lodeon. Dugogodišnji je član kamernog ansambla Beogradski gudački kvartet, čelista kamernog orkestra Beogradska Sinfonieta, vođa deonice violončela i solo-čelista Simfonijskog orkestra RTS-a i prvi čelista i solista Kraljevskih gudača Sv.Đorđa.

Miroslav Tasić je izuzetno  svestrana ličnost, pravnik i državni službenik koji se decenijama bavi kulturnim temama, kao sekretar i direktor Etnografskog muzeja, član UO Muzeja automobila, direktorijuma Fondacije Aleksandra Drugog, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja…

Zahvaljujemo našem Dušanu Stojanoviću i Unica Art na predivnoj muzici, odličnom izboru kompozicija. Hvala i našem Miroslavu Tasiću koji je, takođe, učestvovao sa saksofonom.

Prikupljena sredstva usmeravaju se Školi za muzičke talente u Ćupriji za nabavku manje opreme i pribora za gudače.